27 January 2009

TuToRiaL MeNCeRiaKaN BLoG DgN EmOtiCoNs

Hari ni aku berpeluang menambah lg satu tutorial ke dalam blog aku yg xseberape ni..permintaan drpd saudara kite sofwan yg jauh duk belajar di France,bonjour sofwan..
tajuk kite kali ni ade la untuk menceriakan lg blog kite ini dgn icons2 yg comel lg cute-mute supaya kite sendiri tertarik tuk bace blog kite sendiri..hehe..celebrate
sebelum aku nk tunjukkan dlu care2 nk wat..aku bg dulu gambaran penuh emoticons tu..jd korang leh tgk hasil penuh die ni..

klik gambar tuk lebih jelas lg..

ok,jd boleh lah kite pergi ke tutorial ni,sudah sedia?fikirbaiklah kite mulakan..


  • mula² tuk wat ni..anda kenelah gunekan firefox dahulu..klu xde leh donlod disini here
  • pastu..bile dah ade..anda kene ade greasemonkey..tande anda da ade..anda boleh lihat disudut kanan ade kepale monkey..klu x..anda kene donlod die..jd leh la klik sini here
  • kemudian bile anda dah donlod..anda mesti kene ade script die tuk membolehkan emoticons baik yahoo naruto atau yg lain kene install die..jd tuk memilih emoticon yg anda suke..anda boleh klik sini here
  • anda xperlu wat ape² cume klik situ die akan install sendiri ke dalam greasemonkey ok.jd sekarang ni anda da hampir 50% da siap..
  • seterusnye pergi ke layout ->> edit html ->> kemudian cari code ini ]]></b:skin> klu xjumpe tekan ctrl+F tuk mudahkan keje anda
  • pastu masukkan code ini sebelum code ]]></b:skin> ok...jd ni code die
img.emoticon {
padding: 0;
margin: 0;
border: 0;
}

  • savekan kemudian try wat new post dgn menggunakan compose..
  • selamat mencube peacewomenfs31choc
sumber eriyzaqistina
post signature

3 comments:

.0hbintang!. Wednesday, January 28, 2009  

aaa..

tenkiuk tenkiuk

maw tanye lagi buleh kah?

mane anda dpt th0se katak n m0re m0re smiley tuh?

i g0t yg basic basic jek..

teach m0re teach m0re!!^_^

hIrOsHiNaRi Wednesday, January 28, 2009  

erm..byk moley lau mau tau..tye sajalah..erm ok..nt sy belikan[berikan] lg ya..byk moley..hehe

nadia rusli Wednesday, April 01, 2009  

wah..dh try..jadi2..hehe.tq~

Post a Comment


ShoutMix chat widget

World Followers

World From

World Banners

<<- selamat datang ke mysite hiroshinariworld.blogspot.com..selamat berjumpa lagi->>

  ©Template by Dicas Blogger.

TOPO