31 January 2009

LuTfY OrDeR

sempena lutfy senyum kawan aku dr mutah yg juga memerangkap kawan baik aku jugakla..die dtg lepak kat umah aku..jd aku bg la layanan..nk tukar template pun aku sanggup tuk die..sbb die layan aku kat umah die dulu mase ade pertandingan futsal permata baru ni mmg first classnyer lah.. aku ni xla pandai sgt nk wat orgnye blog jd best..cume aku wat sekadar yg mampu la..nt org ckp lak aku ni macam bgs je nk wat order² ni..tp xde la lawa sgt nk watkanmarah..jd harap pahamlahtakbole...aku hanye tlg ikhlas dan sukerela serta cube beri manfaat ape yg aku tau supaya tak lupe.. jd ni ni die sebelum dan selepas blog lutfy

sebelum

selepas

jd..tu la hasil die yg tuan die sendiri pun setuju dgn perubahan tersebut..tq pada lutfy sebab percaya dekat aku ni..menari
post signature

Read more...

30 January 2009

aWaRd FrOm @CoY

dua hari lepas aku ade dapat award drpd saudara @coy yg juga aku kenal dlm dunia blog ni..mule² berbalas chat dishoutbox tu..akhirnye sampai diberikan award lg tu..sungguh xku sangka..sungguh byk award diberikannya..sungguh terharu diri ini..nangih..tp aku minta maaf la xdpt nk gantungkan awal² kat blog aku..sbb umah aku dikunjungi tetamu dr universiti yg lain kat sini gak la..pastu aku da mule sibuk dgn order tuk watkan template..aku suke sgt..sbb ade org yg menghargai hasil yg aku wat ni dan percaya dgn aku ni..sengihnampakgigi
antara Award yg aku dpt ialah :

BUTTERFLY AWARD
ART SMILE SAINT AWARD

BEST OF THE BEST AWARD

MY FAVORITE
BLOG AWARD
POWER BLOG AWARD

jd inilah diantara award yg telah diberikan oleh< @coy..fs12

jd terima kasihlah buat @coy yg sudi memberikan awardnya itu disamping menghargai blog aku ni...cewah..sengihnampakgigi
jd kepada sesiapa yg kepada followers aku dan tersenarai dlm linklists aku..sila²kan la diri tu amik award yg begitu byk ini..maka dipersilakan..kiss
post signature

Read more...

28 January 2009

MeSiN LiPaT BaJu

video

pagi td tgh2 aku belek² laptop kawan aku si dol,aku ternampak la satu video care² ngjar camne nk lipat baju ngn mudah macam dekat kedai..memang smart la..da la cuti ni boring sgtkan..lg² pinjaman yg xmasuk²kan..lg tensenkantension..nt aku nk try la bile aku jumpe kotak2 yg xterpakaikan...mmg aku tertarik dan menarikfs12 la bile tgk video die ni..best siut..hehe..
jd pada sape² yg nak try..silalah..dan yg pasti..aku org pertama yg akan mencubenye..sbb aku ni xreti nk lipat baju betul²,sbb mesti xpernah nk center..hehe..caiyuk²
post signature

Read more...

27 January 2009

TuToRiaL MeNCeRiaKaN BLoG DgN EmOtiCoNs

Hari ni aku berpeluang menambah lg satu tutorial ke dalam blog aku yg xseberape ni..permintaan drpd saudara kite sofwan yg jauh duk belajar di France,bonjour sofwan..
tajuk kite kali ni ade la untuk menceriakan lg blog kite ini dgn icons2 yg comel lg cute-mute supaya kite sendiri tertarik tuk bace blog kite sendiri..hehe..celebrate
sebelum aku nk tunjukkan dlu care2 nk wat..aku bg dulu gambaran penuh emoticons tu..jd korang leh tgk hasil penuh die ni..

klik gambar tuk lebih jelas lg..

ok,jd boleh lah kite pergi ke tutorial ni,sudah sedia?fikirbaiklah kite mulakan..


  • mula² tuk wat ni..anda kenelah gunekan firefox dahulu..klu xde leh donlod disini here
  • pastu..bile dah ade..anda kene ade greasemonkey..tande anda da ade..anda boleh lihat disudut kanan ade kepale monkey..klu x..anda kene donlod die..jd leh la klik sini here
  • kemudian bile anda dah donlod..anda mesti kene ade script die tuk membolehkan emoticons baik yahoo naruto atau yg lain kene install die..jd tuk memilih emoticon yg anda suke..anda boleh klik sini here
  • anda xperlu wat ape² cume klik situ die akan install sendiri ke dalam greasemonkey ok.jd sekarang ni anda da hampir 50% da siap..
  • seterusnye pergi ke layout ->> edit html ->> kemudian cari code ini ]]></b:skin> klu xjumpe tekan ctrl+F tuk mudahkan keje anda
  • pastu masukkan code ini sebelum code ]]></b:skin> ok...jd ni code die
img.emoticon {
padding: 0;
margin: 0;
border: 0;
}

  • savekan kemudian try wat new post dgn menggunakan compose..
  • selamat mencube peacewomenfs31choc
sumber eriyzaqistina
post signature

Read more...

G E M B I R A


harini selepas bermain bola di padang besar Sarhan jalan nk ke Syria ni..aku bukak internet and tgk result aku tuk sem yg baru je aku abiskan baru ni..Alhamdulillah,aku khirij[grad]gak akhirnye..jd sekarang ni bermulalah episod rujuk merujuk untuk membolehkan aku memiliki seskrol sijil sarjana muda kepujian..hehe..
terima kasih buat ibu yg tersayang kerana xpernah lekang dibibirnye mendoakan aku..family aku..inari yg sentiasa beri galakkan dan dorongan serta rakan² seperjuangan..terima kasih sume...peluk


aku hepi sgt²senyumkenyit lepas tahu keputusan aku tu..aku da xperlu rahsia lg result aku ni..sbb mesti akan kantoi gak nanti..aku dah tau persoalan yg lame aku nantikan sebelum ni..jd pasni kepala aku xde la serabut sgt nk tau result aku ni..
lepas ni aku nk wat urusan di universiti,msd,kenduri sikit tande kesyukuran ye x, dan beli tiket balik beserta ole² tuk family tercinta...hehe..

post signature

Read more...

25 January 2009

B O R I N G

aku tak tau kenape aku dipenuhi hari² aku selepas exam ni dgn keboringanngantuk yang tak terhingga..naik kelabu mata aku mengadap internet yg xberape nk laju da ni..
fatrah yg tgh menunggu result yg sungguh mendebarkan membuatkan diriku ini ternanti² apakah keputusan yg memutuskan aku ini..doa
tetapi,dek kerana menunggu keputusan yg tak berkunjung tiba ini..membuatkan aku bosan dgn hari² aku ini..aku xleh nk kemana²,sbb aku xtau lg apekah akan aku kene buat selepas ini..mungkin antara faktornye..pinjaman yg xmasuk² lagi..aku nk wat persediaan tuk balik malaysia pun tersekat lagi ni..wlu apepun yg leh aku wat..hanyalah menunggu dan terus menunggu..


aktiviti aku mase cuti ini..xde lain xbukan la..ngadap internet..tido xde jadual da..pastu men futsalcelebrate..pastu borak²..pastu berblog..ooo,korang ingt mesti bende wajib aku tgglkan ye..xde la sampai tahap cipan cmtu lak aku nk wat..gile ke ape..
tapi..xbaik cakap boringkan..sbb kite ni islam..jd kene la amik perspektif tuk memberikan manfaat tuk diri kite..wlupun byk fakto itu dtg yg watkan kite boringkan..apekate kite memanipulasikan die jd yg bermanfaat..xgitu hiroshi?sengihnampakgigi
Ya ALLAh berikanlah aku satu ilham yg membuatkan aku xcukup tgn nk wat die dgn hati yg senang dan aku sukai..amin
doa



post signature

Read more...

23 January 2009

TuToRiAL ARcHiVe CaLeNdEr

rini aku nk kongsi satu ilmu dgn korang sume ttg cmne nk wat arkib atau archive korang tu 2 in 1..iaitu calender bersama dgn archive ye..jd xde la nk makan space korang dlm sidebar korang tu bebanyak..
sebelum aku nk meneruskan lg..aku nk berterima kasih pada ientepuktangan & aciktepuktangan kerana sudi mengajar aku macam­² ttg blog ni secara xlangsung la.hehe..
jd aku nk display dulu ape itu archive calender tu ye..ni la die :



ok..kite terus pergi ke care yg paling mudah tanpe memeningkan kepala anda..sy ulang sekali lagi..tanpe nyusah memeningkan kepala anda ye..

langkah²nye ialah :

  • sebelum tu diingatkan supaya download full template..ditakuti kerosakan yg xdiingini..
  • pergi ke dashboard ->> layout ->> edit html tanpe menanda kepada
  • kemudian cari code ni yg di highlightkan dgn kaler biru tu..klu susah..tgh ctrl+f
  • kemudian tukar kat code yg warne biru tu dgn code ini :
  • kemudian letakkan code ni sebelum code ni </head>

  • kemudian pergi ke gadjet archive tu..korang tandakan macam dlm gambar bawah ni ye..

  • ok..klu korang nk stylekan lg calender blog korang tu..cume klik web ini phydeux3 untuk dptkan jenis dan pilihan korang..
  • kemudian amik code die letakkan jugak die sebelum </head>
  • preview dahulu sebelum save ok
  • save
finish dan selesai..klu xpaham..sile tgglkan komen ye..penting ni..hehe

post signature

Read more...

TuToRiAL LeTaK CodE dLm PoSt

hari ini aku nk kongsi ngn sesape yg mengambil istifadah dlm blog aku ni ttg bagaimana carenye meletakkan code css ke dalam blog,sbb ape klu kite xtau care letakkan nt posting kite itu akan kacau bilau...time kasihtepuktangan kepada sahabat blog aku Selamburb
ke atas requestnye itu sbb memberikan aku wat satu post lagi..hehe..tq selamburb..

ade Tige care nk letakkan dlm code ke dalam posting anda :

PERTAMA
<textarea> text </textarea>

-cume letakkan code ape yg kurang suke..kemudiannye die akan menjadi scroll seperti dlm posting aku tentang salji
mudahkan..

KEDUA
dengan menukarkan simbol < tukar kpd &lt;
kemudian dgn menukarkan simbol ini > tukar kpd &gt;

KETIGA
pergi ke laman web ini encode
kemudian :

  • pastekan code dlm kotak itu
  • kemudian encodekan die
  • tara..sudah boleh copy dan letak dlm blog anda
sekian sahaja tutorial kite untuk kali ini..sengihnampakgigi

post signature

Read more...

ShoutMix chat widget

World Followers

World From

World Banners

<<- selamat datang ke mysite hiroshinariworld.blogspot.com..selamat berjumpa lagi->>

  ©Template by Dicas Blogger.

TOPO