02 June 2009

TiMEs SqUaRe = FiNaL DeStiNaTiON 3

AMARAN TERLALU KERAS : KEPADA PESAKIT JANTUNG, IBU YANG BERSALIN, ORANG BERPENYAKIT KRONIK DAN JUGA KEPADA SESIAPA YANG MEMPUNYAI PERASAAN YANG SANGAT GAYAT SUPAYA TIDAK PERGI KE TEMPAT INI DAN MEMBACA ARTIKEL YANG MENCABAR INI [ tiru syle anap ni..hehe]

dua hari lepas..ingat nk letak post ni smlm or malam semalam..tp dek kerana sibuk sangat..aku xdapat nk mengepost satu artikel yang best sgt ni tuk dikongsi bersama..

idea ini tercetusnya tiga hari lepas apabila terlalu sebuah FUNFAIR yang bersebelahan dengan GIANT senawang..aku, dol dan mirul mule rase cm nk men situ..tp ade la salah sorg dari kami mencabar jom la g TIMES SQUARe , ade bran x? lagi menggila korang nt..aku pun ckpla yang aku ni xde hal la..aku ni suke bende2 yang lasak dan mencabar...cewah..

Di jadikan cerita, esoknye aku berempat tambah sorang lagi namenye syed pegi la berempat ke TIMeS SQUARE tu..perjalanan mengambil masa sejam..dan sampaila ke destinasi yg ditunggu2kan..juga merupakan tempat yg ingin aku g sangat situ..sbb firstime la bg aku sblm ni syik dengat citer je dan syik lalu xpernah pun nk masuk..Jadi aku lah antaranye yang terexcited nk g..sbb ramai org ckp best sgt pastu die punya permainan mmg gile la..

Ok da sampai ke tempat yg dinanti2kan..pergh besar sungguh tempat die..mmg xsabar sungguh aku nk men bende alah tu sume..mmg sedapla..nk masuk mule kene la bayar dalm RM31 itupun sbb pakai ade kad diskaun..tp xde la banyak mane..dengan memakai tiket yg sma..kamu leh men ape saje kecuali antara tempat-tempat yang menggunakan token..jd permainan yang menggaytkan tu sumenye dapat la men..

ikutilah rentetan permainan yang mematikan dengupan jantung ini :

mule-mule sampai ni...kitorang survey la nk men ape kan.ingat nk cari bende2 men yang warming up la dulu kan..jd da tgk sume..jd destinasi pertama kitorang ni kat bende alah ni yang berpusing2 tu..yg lain tgk macam da org tgh men.. dan bende ni yang tgh tggu org nk men...jd kitorang ni pergi la..ingat biasa jela kan..naik2 je..aku rase mcm da mati siut je..leh lak die benti kat ats tu tuk bape secondnye..mmg cuak abis la wlupun terukir senyumn dibibir yang manis ni sbb aku ade kawan ni namenye dol mmg jenis kecuakkan gak die ni..siap tertutp mata lagi die ni..korang bayangkan bile ko de kat atas tu..cume berpaut pada penghalang tu je..klulah die patah ke..tibe2 xberfungsikan..babailah jawabnye..aku da siap byg aksi aku jatuh cmne nk ucap selamat tggal je..hehe..teringat FINAL DESTINATION pun ade gak..cm haram sggh bende ni..ingt nk warm up dengan bende yg cuak die sikit2 je..upenye step da salah..ni yang kedua akhir patutnye sbb die punya kecuakkan tu seperti terjatuh daripada kapal terbang..hehe..

seterusnya :


ni yang ketiga aku men..yang kedua tu xmencabar dan xbape nk best..jd malas la nk cite die..klu tgk orang men bende ni nmpak xde la laju sgt..tp bile nek..pergh laju gile..klu bertembung dijalan raya pasti akan terputus nyawa dari jasad..hehe..di nasihatkan supaya jangan nek berdua..sbb die akan ketepi dan menyeksa rakan disebelah seperti aku dihimpit dol sampai kemet badan aku..nek sorang2 lagi best...hehe..


ni pun antaranye gaklah..die akan naik ko ke atas sampai tempat tggi..mmg gayat gakla..lau xnk gayat..jgnlah buka mate or pandang bawah..hehe..tp aku rase xde la cuak mane pun sbb die x xtrem sgt aku rase sbnrnye..klu lame2 la nek bende ni..rase2 leh tertido gak aku rase...

ha ni la umah antu die..nk masuk kene la bayar dalam 9ringgit ni..xpe..nk puas punye pasal..masuk gak..jd jumlah sume adalah RM40 nk masuk sini..aku tau mmg la xseram..sume kat luar cam power nk lempang hantu tu konon..dek tersaiko dengan kegelapan sume cam hampeh..terjerit2 cam haram..antu tu org sebenarnye tibe2 die gerak kat kitorang..mcm nk sentuh..tu yg menjerit tu..xdelah seram mane pun cume tersaiko je lebih..walau ape pun best gakla masuk dalam umah saiko ni..hehe..


dan sampai la ke acara kemuncak kite ni yg seolah-olah seperti FINAL DESTINATION ni..aku mule2 xnk la nek takut gile ma..bayangkan die slow2 tibe laju cm gaban..pastu terbalik la kepala kebawah..rase macam mati idup semula je..mmg mase tu tempat penghadang tulah seratus peratus yg mempertahankan kita dari jatuh..klu ALLAH nk jdikan ritu hari kematian..skjp je da jatuh kat bawah..da la pergi tempat ala-ala maksiat ni..lau nk kene bala tu..mmg patut sangt da..mmg takut ma..takut2 die terlajak la pergh jatuh kat luar bangunan xke tempah ajal je..
tp las sekali aku nek gak la sbb xnk diejek seribu tahun lama lagi kan..jd men la..selamatlah seround je die pusing..alhamdulillah masih hidup dan masih leh menulis lagi rini..kepada mat rempit..cubela..pasti tobat nk merempit...hehe..

pastu ade la men bumber car..sume la rasenye siap budak2 nye permaianan pun kitorang sental nk bg berbaloi-baloi sperti pakai celcom blue..hehe..

yang penting men kat situ seperti MATI HIDUP SEMULA..bg yang xpernah merasai..try la klu berani.. mane tau leh hilang darah gemuruh jiwa tu..ok..pastikan niat baik nk g tu dan xbawah awek...lau mati..berbaloi-baloi..

post signature

6 comments:

inarihiroshi,  Wednesday, June 03, 2009  

erm besnye...nak try gak la..tp xde kawan..cz de pesanan jgn pg ngn awek..hehee..

hIrOsHiNaRi Wednesday, June 03, 2009  

erm..best gile..leh je nk bawak..awek yang da kawin la..heehe

Mr. Janggel Thursday, June 04, 2009  

Hahahahah teringat zaman dolu2 main benda2 tu kat sini....lama dah tak ke situ...

hIrOsHiNaRi Thursday, June 04, 2009  

erm...tu mmg da tau..org kalau duk area sane lau xpg tu..penipu napenye...hehe

:: Alif :: Dal :: Mim :: Saturday, June 06, 2009  

panjang bonar..maleh nk baco..hahaha..tiru ayat ko..hehehe

isk!..aku da lama nk kesana..aritu pg nengok jer..tkde sape brani nk men..hmmm..

hIrOsHiNaRi Saturday, June 06, 2009  

tu la..ko ni name je ade keta...penat seremban-nilai-klia la je keje ko ..haha

Post a Comment


ShoutMix chat widget

World Followers

World From

World Banners

<<- selamat datang ke mysite hiroshinariworld.blogspot.com..selamat berjumpa lagi->>

  ©Template by Dicas Blogger.

TOPO